Stap 3 Leer plannen

 

Vraag jij je ook wel eens af hoe je zorgt voor een goede balans tussen werken en rusten?

Je bent niet de enige want in recente gesprekken en tijdens het doen van een onderzoekje was dit 1 van de veel gehoorde antwoorden die ik kreeg op de vraag waar loop je tegen aan.

In mijn vorige post schreef ik al over het belang van jezelf en je randvoorwaarden kennen (als je die nog niet gelezen hebt, doe het alsnog)
Wanneer je eenmaal weet wie je bent en wat je nodig hebt dan kun je daar in je planning rekening mee gaan houden. Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je het liefst ‘s ochtends sport dan is het handig om dit aan het begin van je dag te plannen.

Zelf werk ik graag met een planner, omdat ik het fijn vind om mijn taken in mijn dagoverzicht in te plannen. Hieronder geef ik tips die voor mij werken, doe er je voordeel mee.

Tip 1: Maak het persoonlijk, probeer verschillende manieren van plannen uit tot je iets vind wat voor jou werkt. Is dat een agenda of een planner of iets anders? Allemaal prima.

Tip 2: Begin bij het maken van je planning met het inplannen van je pauze en sport momenten. Doe je dit niet dan loop je de kans om jezelf te vergeten (eerst nog even dit en voor je het weet is je dag voorbij) Als je voor rust en sport al tijd hebt gereserveerd dan word het makkelijker om je eraan te houden.

Tip 3: Plan niet al je taken te strak achter elkaar in. Zorg dat je ruimte hebt voor uitloop en onverwachte zaken zodat je ontspannen kunt blijven werken.

Tip 4: Gebruik eens een app of timer om bij te houden hoeveel tijd een taak werkelijk kost, dit zorgt voor inzicht en bewustwording en het helpt je om je nieuwe planning realistiser te maken.

Tip 5: Vraag om hulp of volg een plancursus. Soms is een frisse blik en inzichten van en expert net datgene wat je nodig hebt.

Heb jij nog een tip die voor jou goed werkt?
Laat een reactie achter in de comments op insta of stuur een mailtje naar hello@mandynieboercoaching.nl