Stap 2 Weet wat je nodig hebt

It’s ok not to be ok.

Inmiddels weet en geloof ik dat dit waar is, maar toch heb ik het af en toe nodig om het te horen. Voor een lange tijd heb ik dit niet zo ervaren en deed ik of alles goed ging.

Ik heb soms dagen waarop het allemaal niet wil en ik me rotvoel maar er niet aantoe geef. Ik blijf maar doorgaan… (herkenbaar voor je??)
Dat doorgaan is een hardnekkig patroon dat zo nu en dan toch de kop op steekt en als ik niet oplet dan haalt het me onderuit.

Wat mij enorm helpt om niet onderuit te gaan zijn een aantal voorwaarden…
Toen ik een paar jaar terug aan de slag ging met wie ik was en wat ik belangrijk vond ben ik ook na gaan denken over hoe ik het beste fungeer en wat ik daarvoor nodig heb.

Ofwel.
Mijn randvoorwaarden.

Ik zie mijn randvoorwaarden als kaders waarbinnen ik goed kan functioneren. Mijn randvoorwaarden bieden me houvast en geven me richting en daarmee zorgen ze ook voor vrijheid.

Dat betekent niet dat ik het altijd makkelijk vind om me aan mijn randvoorwaarden te houden….want het kost me ook wat (sporten, optijd slapen, voldoende rust, opgeruimd huis) Het lukt me (meestal) omdat ik ook weet wat het me oplevert –> RUST.

Hoe zeer ik ook mijn best doe om goed voor mezelf te zorgen. Soms gaat het even niet, dan voel ik me ellendig en dan doet alles zeer.

En dat is oke
Het mag er zijn.

Dus lieve jij, je hoeft niet altijd sterk te zijn.
Het is oke als het niet oke gaat.
Het mag er zijn.
Echt.
Het is oke.

Ken je iemand die deze boodschap goed kan gebruiken?
Gaat het met jou misschien niet ok?

Mijn DM op instagram is open als je wilt praten of stuur een mail naar hello@mandynieboercoaching.nl
Deel dit bericht om je vriend/vriendin een hart onder de riem te steken.

Be blessed!